Mâcon, 2 juli 2021

De laatste twee dagen in Sainte Maxime hebben in het teken van luieren en muziek gestaan.
Woensdag zijn we na de dag aan het strand en zwembad te hebben doorgebracht afgereisd naar Le Thoronet, een stad op ongeveer een uur rijden van de thuisbasis.
Die avond vond er een concert plaats waarvoor we thuis al plaatsen hadden gereserveerd.
De muziek werd die avond verzorgd door een groep die Napolitaanse muziek ten gehore bracht. Het ensemble bestond uit  een bijzondere combinatie van instrumenten, te weten; mandoline, gitaar, slagwerk, cello en tuba.
Die gitarist, die ook prachtig zong, praatte op een vrolijke manier de nummers aan elkaar.
Ook de locatie was heel bijzonder, in de openlucht, op een pleintje voor het stadhuis.
Terwijl de zon onderging en het een beetje koeler werd hebben we genoten van de vrolijke muziek.

Donderdag dachten we van een laatste dag aan het strand te gaan genieten. Toen we echter het strand betraden was er akelig rustig, er was ook niemand in de zee.
Toen wij een frisse duik wilden gaan nemen was al snel duidelijk waarom er niemand in de zee was. In tegenstelling tot de vorige dagen was het zeewater heel koud geworden, we hebben dus maar koers gezet naar het zwembad van het hotel en daar enkele baantjes in het verwarmde water getrokken.

In ons favoriete restaurant "Monsieur Bianca" hebben we als afsluiting van ons verblijf een smakelijke lunch genuttigd.
Daarna was het tijd om de koffers gedeeltelijk te pakken, we wilden de volgende dag redelijk vroeg vertrekken en voor de avond hadden we nog iets muzikaals in petto.
In Frejus werd een wijnproeverij gehouden op wijndomein le Clos des Roses, ook hiervoor hadden we thuis al plaatsen gereserveerd. de avond zou opgeluisterd worden met muziek van het combo van Michel Pellegrino.
Bij binnenkomst kregen we ieder een bonnetje uitgereikt dat goed was voor een kartonnen bekertje met een laagje rosé wijn.
In mijn beleving ziet een wijnproeverij er anders uit.
We hebben al menige wijnproeverij meegemaakt en organiseren ze zelf ook voor een select gezelschap bij ons thuis.
Doorgaans worden daar circa 6 wijnen te proeven aangeboden, in ons geval vergezeld van een smakelijk gerechtje.
Maar ook hier zal het gezegde opgeld doen : `s lands wijs, `s lands eer.
Er waren ook een paar foodtrucks aanwezig, bij één van de trucks werden sushi`s verkocht, we hebben een doos met een combinatie van verschillende soorten aangeschaft en hebben er, half liggend in de opgestelde mini ligstoelen, van genoten.
We waren het er snel over eens dat dit de beste sushi was die we in tijden geproefd hebben.
De muziek die werd gebracht is het beste te omschrijven als Latin Jazz.
Meneer Pellegrino die de nummers aan elkaar praatte, en dat zeer uitgebreid deed, liet veelvuldig de namen Jobim en Gilberto vallen. Het waren voor ons zeer herkenbare nummers die op een mooie manier vertolkt werden.

En nu zijn we voor een overnachtingsstop in Mâcon.